Головна Зберігання Елеватори Cygnet прийняли рекордну кількість зерна

Елеватори Cygnet прийняли рекордну кількість зерна

Минулий 2021 рік став рекордним у роботі елеваторного напрямку компанії Cygnet. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію агровиробника.

Так, протягом року два елеватори компанії –  у с. Андрушки Житомирської області та с. Козятин, що на Вінниччині – прийняли 413 тис. тонн зерна, що на 69% більше як минулого року.

«Елеватор у с. Козятин, запущений в експлуатацію у жовтні 2020 року, відпрацював перший повний сезон, що дозволило збільшити об’єм прийнятого зерна. Ще одна причина зростання об’ємів – висока урожайність культур», – зазначили в компанії.

При цьому пізні культури елеваторам довелось досушувати. Вся кукурудза проходила через сушку. Середня вологість була в межах 23-24%, тоді як потужність, зокрема, Андрушківського елеватора з приймання зерна при такій вологості складає 4500 – 4800 тонн на добу. Тому компанія визначала квоти для контрагентів, оскільки виробники хотіли везти багато зерна й одразу.

«Зберігали зерно у рукавах, заклали 501 рукав. Наразі забираємо і вантажимо це зерно. Загалом відвантаження плануємо завершити на початку квітня, але все залежить від контрактів і контрагентів, як вони будуть реалізовувати своє зерно», – розповів начальник елеватора у с. Андрушки Сергій Гуцулюк.

Перегляди: 2