Головна Зберігання «Епіцентр К» залучив $120 млн. кредиту ЄІБ на розвиток елеваторних потужностей

«Епіцентр К» залучив $120 млн. кредиту ЄІБ на розвиток елеваторних потужностей

Вінницький елеватор «Епіцентр Агро»

«Епіцентр К» украв кредитну угоду з Європейським інвестиційним банком про залучення $120 млн. терміном на 9 років. Кошти будуть спрямовані на будівництво елеваторних комплексів для зберігання зернових та олійних культур, а також на розвиток допоміжної інфраструктури.

Про це повідомила прес-служба компанії, передає «ПроАгро Груп».

«Епіцентр К» продовжує динамічно розвиватись та інвестувати значний обсяг коштів в українську економіку. Окрім масштабування торговельної мережі, ми розширюємо власні виробничі та елеваторні потужності, реалізуємо нові логістичні та інфраструктурні проєкти. Надання кредиту від найбільшої фінустанови Європейського Союзу свідчить про високий рівень довіри до групи компаній не тільки в Україні, але й на міжнародному ринку», — розповів генеральний директор «Епіцентр К» Петро Михайлишин.

В компанії зазначили, що за останні п’ять років, з моменту придбання перших елеваторів, потужності з одночасного зберігання виросли вшестеро — до понад 1,5 млн. тонн. Наразі в структуру агрохолдингу входить 15 елеваторних комплексів, 8 з яких є маршрутними. Загальна сума інвестицій «Епіцентр К» у розвиток аграрного напряму протягом 2016/21 років перевищила 10 млрд. гривень.

Своєю чергою Європейський інвестиційний банк, підтримуючи модернізацію сільського господарства в Україні, має на меті підвищення продовольчої безпеки та ефективності продовольчого забезпечення.

«Епіцентр Агро» об’єднує аграрні активи групи «Епіцентр К». Компанія обробляє 167 тис. га землі в шести областях України, входить у першу десятку найбільших агрохолдингів за площею земельного банку та в першу п’ятірку найбільших власників потужностей зберігання серед приватних компаній.

Перегляди: 2