Головна Новини Ринок України ФАО надасть допомогу фермерам насінням кукурудзи і соняшнику

ФАО надасть допомогу фермерам насінням кукурудзи і соняшнику

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (FАО) розпочинає програму з надання насіння кукурудзи та соняшнику для підтримки малих фермерських господарств та інших сільськогосподарських виробників під час весняної посівної кампанії. Програма реалізується за фінансової підтримки уряду Японії, повідомив «ПроАгро Груп» з посиланням на представництво FАО в Україні.

«У межах цієї програми насіння буде розподілено у дев’яти постраждалих від війни областях України, зокрема у Чернігівській, Донецькій, Дніпропетровській, Харківській, Херсонській, Миколаївській, Одеській, Сумській та Запорізькій областях. Кожен отримувач допомоги може отримати достатню кількість насіння кукурудзи або соняшнику для обробки 10 га землі», – поінформували у FАО.

Програма орієнтована на юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та фізичних осіб, які мають зареєстровані сільськогосподарські угіддя площею від 10 до 200 га та ведуть свою діяльність у вищезазначених областях.

Однак у FАО попередили, що подання заявки на участь у зазначені програмі не гарантує, що допомога буде надана, оскільки її кількість від наявності доступного насіння від місцевих постачальників.

Перегляди: 5