Головна Агрохімія «Фундамент» інсектицидного захисту озимих культур

«Фундамент» інсектицидного захисту озимих культур

Ґрунтові та ранньопіслясходові шкідники здатні сильно пошкодити чи навіть фізично знищити насіння й проростки озимих зернових і ріпака. Тож їх контроль – важлива складова для забезпечення сприятливих умов росту та розвитку цих культур, наголошують фахівці компанії Ukravit. А тому рекомендують не заощаджувати на інсектицидних протруйниках й обов’язково обирати перевірені рішення.

«Від посіву і до появи сходів озимі зернові та ріпак є максимально вразливими перед комплексом шкідників, – підтверджує керівник агрономічного департаменту компанії Олександр Мигловець. – Ґрунтові шкідники пошкоджують або знищують насіння, надалі – підгризають кореневу систему молодих проростків, а, виходячи на поверхню, наприклад, як хлібна жужелиця, живляться молодими рослинами. Ранньопіслясходові види пошкоджують сходи, що також негативно позначається на густоті стояння та стані рослин і їх можливості реалізувати свій генетичний потенціал продуктивності. Щоб нівелювати цей шкідливий вплив на майбутню врожайність, необхідний системний підхід, що включає комплекс агротехнічних заходів, як-то дотримання сівозміни, якісний обробіток ґрунту, збалансоване удобрення, регулярний контроль бур’янової рослинності тощо, а також протруювання посівного матеріалу відповідними інсектицидними діючими речовинами».

Для протруювання посівного матеріалу озимих зернових і ріпака проти найпоширеніших видів шкідників Олександр рекомендує обрати інсектицидний препарат Екзор (тіаметоксам, 600 г/л). Його діюча речовина характеризується високою швидкістю поглинання та переміщення проростаючим насінням і молодими сходами рослин озимих зернових. Вона блокує нікотинові рецептори шкідника в постсинаптичній мембрані синапсу, які відповідають за розпізнавання молекул ацетилхоліну. В результаті припиняється передача нервового імпульсу, протягом години порушується рухома активність шкідника, що не дозволяє йому продовжувати процес живлення, і він гине.

За рахунок високої розчинності діючої речовини Екзор забезпечує надзвичайно тривалий захист як кореневої системи, так і вегетативної частини рослин. На озимих зернових культурах він проконтролює хлібну жужелицю, попелиць, цикадок, злакових мух, дротяників та інших шкідників. На ріпаку – стане надійним рішенням проти дротяників, несправжніх дротяників, личинок хрущів, хрестоцвітих блішок, прихованохоботників, попелиць. Важливо, що протруйник не має негативного впливу на посівні якості насіння, що дозволяє проводити протруювання завчасно.

Якщо ж ви прагнете забезпечити посівному матеріалу комплексний захист, фахівець рекомендує скомбінувати Екзор в одній баковій суміші з фунгіцидним протруйником та мікродобривами.

Перегляди: 3