Головна Зберігання Готуємо кваліфіковані кадри для елеваторної галузі

Готуємо кваліфіковані кадри для елеваторної галузі

Минулого тижня компанія «ПроАгро Груп» провела перші заняття в започаткованій нами школі для елеваторників Grain Storage School. Чотириденні курси підвищення кваліфікації для операторів зерносушильної техніки та керівників сушильних установок пройшли у Вінниці й Вінницькій області, у них взяли участь близько 120 елеваторних спеціалістів, які приїхали з різних регіонів України.

Курси поділялися на теоретичну та практичну частини. Перші два дні були заповнені теоретичними заняттями, лекторами на яких стали професор Національного університету харчових технологій, доктор технічних наук Ігор Гапонюк, генеральный директор елеватора «Агродар-Бар» групи «Агропросперіс» Роман Андрейків, директори Хмільницкого та Красилівського елеваторів ТОВ «Зерно-Агротрейд» Ігор Рябоконь й Олег Скрипник, директор елеватора «Вендичани» холдингу «Епіцентр Агро» Роман Хмарук, голова представництва Convex International в Україні Юрій Шимченко, головний інженер компанії Greco Group Василь Грабар, директор департаменту клієнтського сервісу KMZ Industries Роман Штельмах й інженер з пусконалагоджувань та випробувань KMZ Industries Олександр Підпомога, головний інженер «ТОРНУМ Україна» Віталій Фіцик.

Під час занять були вивчені такі питання як особливості організації процесу сушіння на українських елеваторах та проблеми, з якими стикаються оператори сушарок; порядок організації виробничого процесу для досягнення максимальної ефективності; принципи та порядок обслуговування обладнання; інноваційність і нові підходи до зерносушіння.

Учасники курсів і лектори обмінялися своїми думками та досвідом, обговорили виклики, що стоять перед галуззю, вивчили практичні кейси з розв’язання проблем, з якими стикаються оператори зерносушарок у своїй роботі. Дискусія і взаємодія між учасниками виявилася жвавою та продуктивною.

Під час практичних занять учасники курсів впродовж двох днів відвідали елеватори ТОВ СП «Соняшний двір», ТОВ «Віагротрейдинг», ТОВ «Зелена долина», «Вендичани», де ознайомились з роботою сучасних зерносушильних установок і обладнання від різних виробників, в тому числі Tornum, Brice-Baker, Convex, Greco Group, Bonfanti. Ця частина курсу викликала особливий інтерес учасників, адже дозволила їм обмінятися досвідом зі своїми колегами та отримати відповіді на запитання від фахівців-зерносушильників.

За підсумками проходження курсів учасники отримали відповідні сертифікати про підтвердження їхньої кваліфікації.

Досвід проведення першої в Україні подібної школи елеваторників виявився вкрай вдалим – компанія «ПроАгро Груп» як організатор отримала схвальні відгуки як від учасників курсів, так і від спеціалістів, які проводили зайняття. А те, що при плануванні курсів ми розраховували на 60 слухачів, а на ділі на них приїхало вдвічі більше, свідчить, що створена нами школа є затребуваною, що в Україні наявний високий попит на кваліфіковані елеваторні кадри, до підготовки яких наша компанія й надалі докладатиме своїх зусиль.

Тому ми вже плануємо наступні курси для спеціалістів елеваторного ринку у Grain Storage School. Слідкуйте за нашими анонсами!

Перегляди: 8