Головна Зберігання GRAIN STORAGE FORUM SMART: СУШІННЯ – максимум користі в сухому залишку

GRAIN STORAGE FORUM SMART: СУШІННЯ – максимум користі в сухому залишку

Рахунок елеваторних форумів, які успішно провела компанія «ПроАгро Груп» – організатор топових подій на українському ринку зберігання зерна, минулої п’ятниці поповнився ще одним знаковим заходом. 28 січня у столичному Гольф-центрі пройшов другий Grain Storage Forum у форматі SMART, присвячений найактуальнішій проблематиці поточного елеваторного сезону – сушінню сільськогосподарських культур. 

Рекордний врожай зерна минулого року і дощова погода, яка супроводжувала збір пізніх зернових, в кілька разів збільшила потребу в сушці збіжжя перед його закладкою на зберігання. Це збіглося в часі з багатократним подорожчанням природного газу – основного паливного агента, який використовують вітчизняні елеватори для сушіння. Відтак вартість цієї найзатребуванішої послуги минулої осені відчутно зросла, а отже неабияк гостро поставила перед елеваторниками питання скорочення витрат паливних ресурсів, підвищення ефективності роботи сушильного обладнання, залучення альтернативних природному газу джерел енергії.

Власне, про все це і йшлося на Grain Storage Forum «ELEVATOR-2022» SMART: СУШІННЯ, формат якого передбачає обговорення конкретної тематики в максимально прикладному стилі – з залученням профільних спеціалістів, розглядом практичних кейсів і фаховою дискусією, покликаною розставити усі крапки над «і» в пошуку рішень.

Форум складався з трьох панелей, на яких говорили про сучасний стан і тренди зерносушіння, про шляхи розв’язання головних проблем в цій царині, а також впровадження інновацій, які наразі є основним резервом підвищення ефективності сушіння зерна на елеваторах. Перелік усіх пролунавших на форумі виступів, як і спікерів, котрі виступили перед близько 200 його учасниками, забрав би багато місця і часу. Тому зазначимо лише, що серед них були наукові діячі, знані серед елеваторної спільноти керівники підприємств зберігання, представники профільних об’єднань, авторитетні галузеві експерти, фахівці вітчизняних та зарубіжних компаній-виробників сушильної техніки й обладнання. Згодом всі виступи можна буде переглянути на каналі «ПроАгро Груп» в YouTube.

Як завжди, спілкування на форумі робили невимушеним жива музика, перерви на каву і смачні фуршети. Компанія «ПроАгро Груп» продовжила практику, коли учасники могли запросити на форум своїх колег, партнерів, аби зустрітися з ними і обговорити питання в широкому колі колег. Традиційним стало і проведення в рамках форуму виставки елеваторного обладнання, технологій і інновацій.

«ПроАгро Груп» висловлює вдячність офіційним партнерам форуму компаніям GRECO Group, GT Group, TEFF Group, TORNUM, спеціальним партнерам ÖZPOLAT, BONFANTI, ELEVATOR 4.0, партнеру MNC Group, які не лише допомогли у його проведенні, а й взяли активну участь та доповнили корисним змістом.

Цього року планується проведення ще щонайменше двох форумів для спеціалістів елеваторної галузі у форматі SMART. Але наступним на черзі буде найбільший на вітчизняному ринку зернозберігання Grain Storage Forum «ELEVATOR-2022», який пройде 20 травня у Києві й збере близько півтори тисячі учасників і гостей. Компанія «ПроАгро Груп» сподівається бачити в їх числі і вас, тож до зустрічі!

Перегляди: 4