Головна Війна проти України Хроніки війни росії з українським АПК

Хроніки війни росії з українським АПК

Підприємства агропромислового комплексу України й надалі залишають одними з пріоритетних цілей для рашистських загарбників. Тільки за попередні два дні зафіксовані кілька авіаційних й артилерійських обстрілів, внаслідок яких постраждали сільськогосподарські об’єкти і переробні потужності щонайменше в трьох областях, пише «ПроАгро Груп».

Так, 30 січня російські окупанти пошкодили сироробне підприємство в смт. Великий Бурлук на Харківщині. За повідомленням голови Харківської облдержадміністрації Олега Синєгубова, по ньому вдарили керованими авіабомбами. Внаслідок обстрілу пошкоджені вікна, двері, стіни будівель.

В ніч на 31 січня внаслідок ворожої атаки росіян практично вщент знищено одне з підприємств ТОВ «СП «ПАЕК» у Баштанському районі Миколаївської області. Як зазначається в дописі компанії у Facebook, пошкоджено склади, господарські будівлі, техніку, знищено урожай. Тільки рік тому це підприємство відновилось після тривалої окупації. Власними силами тут була відбудована інфраструктура, відремонтована техніка, розміновано поля. А зараз лишається радіти лише тому, що вдалося уникнути людських жертв.

А от у Цукуриному Селидівської громади на Донеччині внаслідок обстрілу «Ураганами» вчора увечері загинула одна людина. У Донецькій ОВА поінформували, що рашисти пошкодили 2 сільгосппідприємства, 10 приватних будинків, перебили лінію електропередач.

Як повідомлялося, з моменту закінчення «зернової угоди» станом на кінець січня на українські порти було здійснено більше 30 комбінованих атак всіма видами озброєнь. Внаслідок атак росіян загинули 5 працівників портової інфраструктури. Загалом пошкоджень зазнали 200 обʼєктів нерухомості та 7 цивільних суден.

Перегляди: 38