Головна Новини Новини компаній ІМК завершила посів озимої пшениці та обмолот соняшнику 

ІМК завершила посів озимої пшениці та обмолот соняшнику 

На початку жовтня ІМК завершила посів озимої пшениці. Всього під урожай 2024 було посіяно 20,3 тис. гектарів, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію компанії.

Також наприкінці другої декади жовтня було ІМК завершила обмолот соняшнику в компанії. Всього з площі 32,1 тис. га було зібрано 92,7 тис. тонн з середньою урожайністю 29 ц/га. При цьому урожайність на землях півночі Чернігівщини, які минулого року не оброблялись через окупацію та подальшу необхідність обстеження на наявність вибухонебезпечних предметів, склала 22 ц/га, в той час як на решті площ Чернігівщини, Сумщини та Полтавщини урожайність соняшнику становила 33 ц/га. 

«Тепла і суха погода вересня дала нам змогу своєчасно засіяти усі заплановані площі озимою пшеницею. А рясні опади другої декади жовтня допомогли отримати дружні сходи озимини. Що стосується цьогорічного врожаю соняшнику, то його середня врожайність не є рекордною для ІМК, з огляду на зазначені об’єктивні причини, але тим не менш, загальний вал та якісні показники соняшнику дають сподівання на його успішну реалізацію на переробку», – зазначив Олександр Вержиховський, Операційний директор ІМК.   

ІМК входить до десятки найбільших аграрних компаній в Україні. Напрямки діяльності: виробництво сільськогосподарських культур (кукурудза, пшениця, соняшник); зберігання сільськогосподарських культур. ІМК обробляє 120 тис. га землі, розташованих в Чернігівській, Сумській та Полтавській областях України. 

Перегляди: 8