Головна Економіка і аграрна політика Кабмін пропонує скасувати ввізне мито на цукор до жовтня

Кабмін пропонує скасувати ввізне мито на цукор до жовтня

Кабінет міністрів запропонує Верховній Раді скасувати до 1 жовтня 2021 році мито на цукор в сумі 50% від митної вартості для 120 тисяч тонн цього продукту для стабілізації ситуації на ринку.

Відповідний законопроєкт уряд схвалив на засіданні 2 червня, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на Delo.ua. У документі також вирішено уточнити, що квота на ввезення 120 тисяч тонн цукру буде розподілятися між імпортерами в порядку черговості подачі заявок в митний орган.

Прийняття даного документа ініціював в квітні Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства. Він передбачає доповнення відповідним пунктом заключних і перехідних положень Митного кодексу.

«Тимчасово, до 1 жовтня 2021 року звільняється від оподаткування ввізним митом цукор, що класифікується за товарною позицією 1701 99 10 00 згідно з УКТ ЗЕД, що ввозиться на митну територію України в митному режимі імпорту в обсязі 120 тисяч тонн», – говорить пропонована норма.

У своєму аналізі Мінекономіки пояснювало, що через несприятливі погодно-кліматичних умов і скорочення посівних площ цукрових буряків в 2020/21 маркетинговому році в Україні було вироблено лише близько 1,1 млн. тонн цукру при потребі внутрішнього ринку не менше 1,3 млн. тонн.

Перегляди: 2