Головна Бджолярство Канадський уряд продовжив проєкт з підтримки плодоовочівництва в Україні

Канадський уряд продовжив проєкт з підтримки плодоовочівництва в Україні

success_stories_mizina

Канадський проєкт міжнародної технічної підтримки UHBDP – Український проєкт бізнес-розвитку плодоовочівництва, реалізація якого почалася у 2014 році і мала завершитися цього року, буде продовжено до 31 березня 2022 року. Таке рішення ухвалив донор проєкту – Міністерство міжнародних справ Канади, повідомив менеджер проєкту Дмитро Ніколаєв на прес-конференції у Києві, повідомляє «ПроАгро Груп».

UHBDP підтримує фермерів чотирьох південних областей України – Одеської, Миколаївської, Херсонської та Запорізької, які займаються плодоовочівництвом, ягідництвом, виноградарством та бджолярством.

Від початку роботи проєкту фінансування отримали 16 груп виробників. Крім того, грантову допомогу було надано 4 групам ветеранів АТО, які займаються агробізнесом, та критичним підприємствам, що єднають малих виробників та ринки збуту.  Загалом за цей час фінансову підтримку отримали 2 785 клієнтів на загальну суму 43,25 млн. грн.

За словами Дмитра Ніколаєва, до 31 березня 2022 року UHBDP додатково  підтримає клієнтів за різними програмами на суму близько 20 млн. грн. Зокрема, проєкт зосередиться на забезпеченні доступу до інформації та ознайомленні фермерів із законодавством щодо ринку землі, який відкривається наступного місяця,  розробці та впровадженні навчальної та торговельної онлайн-платформ,  наданні грантів на відновлення бізнесу найбільш вразливим фермерам та їх групам, що зазнали втрат внаслідок пандемії коронавірусу.

Перегляди: 2