Головна Ринок України Експорт/імпорт «Кернел» збільшив експорт зерна в січні-березні більш як вдвічі

«Кернел» збільшив експорт зерна в січні-березні більш як вдвічі

 «Кернел» у 3 кварталі 2024 фінансового року переробив 816 тис. тонн соняшнику, що на 10% більше, ніж у попередньому році.

Про це йдеться в операційному звіті компанії, передає «ПроАгро Груп»з посиланням на Latifundist.com.

Наприкінці лютого компанія розпочала введення в експлуатацію та запуск Старокостянтинівського ОЕЗу.

«Станом на дату цього звіту завод досяг понад 90% переробної потужності під час фази нарощування. Очікується, що завод запрацює на повну потужність до травня 2024 року, досягнувши максимальної потужності переробки в один мільйон тонн насіння соняшнику на рік», — йдеться у звіті.

У січні-березні 2024 року продажі соняшникової олії зросли на 44% порівняно з аналогічним періодом минулого року, досягнувши 394 тис. тонн, що вплинуло на загальний результат у 1,1 млн. тонн за 9 місяців 2024 фінансового року. Продажі бутильованої соняшникової олії склали 5% від загального обсягу продажів (19 тис. тонн) у 3 кварталі 2024 ФР.

За звітний період обсяг пропускної спроможності експортних терміналів компанії зріс до 2,4 млн. тонн зерна, олії та шроту, що в 2,3 рази більше, ніж в аналогічний період минулого року. Цьому сприяло збільшення обсягів перевалки соняшникової олії через портові термінали, придбані на початку сезону, а також надання послуг з перевалки третім сторонам.

Обсяг експорту зерна в січні-березні 2024 року склав 1,8 млн. тонн, що в 2,3 раза більше, ніж у 2023 році.

Перегляди: 247