Головна Війна проти України Ключові завдання — посівна та налагодження експорту зерна

Ключові завдання — посівна та налагодження експорту зерна

Новопризначений міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський окреслив ключові пріоритети міністерства на найближчий час.

«Питання, які турбують всіх — посівна, а також не менш важливе завдання — налагодження логістики експорту зерна. Тому що це дуже великі об’єми», — заявив він в інтерв’ю журналістам, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію міністерства.

За словами міністра, в Україні існують запаси зерна, які були передбачені на експорт — у грошовому еквіваленті це складає близько $7,5 млрд. Водночас робота українських портів обмежена через війну.

«Порти обмежили. Раніше ми в місяць вивозили 4-5 млн. тонн сільськогосподарської продукції, зерна, продуктів переробки через порти. Зараз — лише декілька тисяч тонн через західні кордони. Дуже важливо це налагодити. Очевидно, відмінусувавши ті запаси, які потрібні країні», — зазначив Микола Сольський.

Адже, за його словами, ці кошти від експорту потрібні аграріям для оплати оренди, на зарплати та посівну.

«Тому це основна робота, яка ведеться міністерством, аграрним Комітетом і на якій всі зосереджені», — підсумував міністр.

У Мінагрополітики зазначили, що  Україна має повну підтримку міністрів аграрної політики країн G7 та інших міжнародних колег у питаннях нарощення експорту української с/г продукції за новими логістичними маршрутами.

Перегляди: 4