Головна Економіка і аграрна політика Комітет ВР пропонує виділити в держбюджеті 10,4 млрд. гривень на підтримку аграріїв

Комітет ВР пропонує виділити в держбюджеті 10,4 млрд. гривень на підтримку аграріїв

Парламентський Комітет з питань аграрної та земельної політики просить внести до проєкту Державного бюджету на 2023 рік додаткові 10,4 млрд. гривень на фінансову підтримку аграріїв та 500 мільйонів для надання кредитів фермерським господарствам.

Відповідне рішення члени комітету ухвалили під час засідання 30 вересня, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію, опубліковану на сайті Верховної Ради.

«Ми розуміємо, що сьогодні держава живе в екстремальних умовах, і більшість витрат мають бути спрямовані на оборону. Однак сьогодні аграрії – це основа економіки.  Двісті мільйонів гривень на фінпідтримку аграріїв, які закладені у проєкті бюджету, це надзвичайно мало. Тому сподіваємося, що нас почують, і видатки на підтримку аграріїв будуть збільшені», – зазначив голова аграрного комітету, народний депутат Олександр Гайду.

Відповідні звернення аграрний комітет спрямував до Комітету з питань бюджету, Кабінету Міністрів України та Міністерства фінансів України.

Перегляди: 3