Головна Війна проти України Країни G7 створюють альянс задля недопущення глобального голоду

Країни G7 створюють альянс задля недопущення глобального голоду

G7 on podium and flags

Результатом зустрічі у Берліні цього тижня міністрів розвитку країн G7 стала домовленість про створення ними альянсу задля забезпечення глобальної продовольчої безпеки. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на публікацію Spiegel.

Альянс має організувати як фінансування, так і співпрацю держав у забезпеченні населення світу продовольством.

 «Жахливі наслідки російської загарбницької війни виходять далеко за межі України, – заявила міністр розвитку Німеччини Свенья Шульце (СДПН) напередодні угоди про альянс. – Існує ризик голоду, тому що Путін використовує голод як зброю».

Міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок (Зелені) також звинуватила Росію в розпалюванні «глобальної продовольчої кризи» і «зернової війни».

Шульце запропонувала створення Альянсу з продовольчої безпеки разом з директором Світового банку Девідом Малпассом ще минулого місяця. На початку року Німеччина взяла на себе однорічне головування в G7 від Великобританії .

Продовольчий альянс на чолі з західними країнами також розглядається як реакція на дипломатичний вакуум. Насправді, Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) має глобальний мандат у сфері продовольства та сільського господарства, але її очолює представник Китаю, який не позиціонує себе на боці України в загарбницькій війні Росії.

Перегляди: 6