Головна Новини Ринок України Кульки для новорічної ялинки: цікаві факти

Кульки для новорічної ялинки: цікаві факти

Які б новинки не вигадували декоратори до нового року та Різдва, кульки залишаються найбільш поширеними та улюбленими прикрасами для ялинки. Навіть якщо на святковому дереві є зірочки, фігурки, штучні квіти та мішура, все одно саме кулі займають почесне головне місце у цьому ансамблі.

Цікаво, що ялинкові кулі походять з Німеччини, і до того, як німці вигадали такий декор, вони прикрашали різдвяні дерева свіжими яблуками. Саме цим пояснюється кругла форма улюблених зимових прикрас.

За з однією з поширених версій, перші скляні ялинкові іграшки з’явилися в Саксонії ще в XVI столітті. Тобто – навіть раніше, ніж були зафіксовані перші згадки про саму ялинку! За другою, більш правдоподібною версією, поява іграшок пов’язана із неврожаєм яблук у Німеччині 1848 року. Саме через те, що не було звичних прикрас у вигляді фруктів, майстри були змушені створити штучні плоди зі скла. Вони мали неабиякий успіх серед місцевих жителів. Успішний продаж «експериментальної» партії поклав початок виробництву ялинкових прикрас, які назавжди витіснили з ялинки яблука.

Звичайно, можна відродити стародавню традицію та прикрасити святкове дерево фруктами, горіхами, цукерками, пряниками, саморобним декором. Але навіть в такому випадку десяток кульок не завадить!

Де придбати новорічні аксесуари

Великий асортимент ялинкових прикрас на будь-який смак – у магазинах «АШАН» https://auchan.ua/ua/shary/. Вибір настільки великий, що можна розгубитися. Раціональний підхід – поповнювати колекцію домашніх ялинкових прикрас у кольорах, які гарно поєднуються між собою. Приміром, якщо у вас є набір червоних кульок, сміливо купуйте золотисті – вони разом створять чудову гармонію у класичному стилі. Сріблясті кульки підходять до синіх, сірих прикрас для ялинки. Дуже красиві й нині актуальні за модою на новорічний декор – кульки з ефектом засніженості. Напилення у вигляді інею та снігу – дуже актуальні у нинішньому зимовому сезоні. Якщо душа лежить до чогось більш екстравагантного – оформлюйте ялинку у монохромі. Чорні та білі кулі на натуральному чи штучному дереві виглядають ефектно та оригінально.

Ну і ще один цікавий факт. Найдорожчу ялинкову іграшку у світі виготовили у Великій Британії, і цей рекорд зафіксовано у Книзі рекордів Гінесса. Це куля з чистого білого золота з 1500 діамантами та 188 рубінами, декорована двома золотими обідками.

Перегляди: 82