Головна Економіка і аграрна політика Китай зацікавлений у нарощуванні поставок українських зернових та м’яса птиці

Китай зацікавлений у нарощуванні поставок українських зернових та м’яса птиці

Китай зацікавлений у нарощуванні поставок української сої, гороху, ячменю, пшениці, м’яса птиці та іншої продукції. Про це йшлося на зустрічі першого віце-прем’єр-міністра України – міністра економіки України Олексія Любченка з Надзвичайним і Повноважним Послом КНР в Україні Фань Саньжунем.

Як повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на  інформацію Мінекономіки, сторони обговорили ключові питання взаємовигідної торговельно-економічної співпраці та реалізації спільних інвестиційних проектів.

«Ми почули від наших китайських партнерів підтвердження інтересу щодо поглиблення економічного співробітництва, нарощування експорту українських сільськогосподарських товарів, розбудови інфраструктури та реалізації спільних інвестиційних проєктів в транспортній, будівельній, енергетичній, IT та інших сферах. Ми зі своєї сторони підтримуємо подібні ініціативи та сподіваємося на подальший розвиток нашої взаємовигідної співпраці», – зазначив Олексій Любченко.

Зазначається, що КНР залишається для України стратегічним торговим партнером. Це підтверджує збільшення товарообігу між двома країнами у 2020 році до 15,4 млрд. дол. США (+ 20,5%). Вже за І квартал 2021 року торгівля зросла на 33,4% – до 4,2 млрд. дол. США.

Перегляди: 1