Головна Новини Ринок України Майже 100 господарствам Херсонщини допоміг з  сільгосптехнікою БФ «Жнива Перемоги»

Майже 100 господарствам Херсонщини допоміг з  сільгосптехнікою БФ «Жнива Перемоги»

Під час весняної посівної техніку використало 41 господарство Херсонщини. Засіяти вдалось 12 137 гектарів землі. На ранніх жнивах нову техніку використали ще 57 господарств і зібрали врожай на площі 12 779 гектарів, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Мінагрополітики.

Другий рік після деокупації Херсонщини підтримує фермерів благодійний фонд «Жнива Перемоги». Трактори, сівалки, комбайни і жниварки від фонду – це можливість продовжувати роботу.

За словами голови наглядової ради ФБ Дмитра Соломчука, фермери з прифронтових територій наразі потребують максимальної підтримки.

«Вони проходять складний шлях, але з допомогою партнерів, нашого друга Говарда Баффета ми намагаємося пришвидшити процес відновлення господарств Херсонщини. Такі поїздки завжди показують реальну ситуацію і напрямки, куди зараз важливо рухатися і на що звернути увагу», – зазначив Дмитро Соломчук.

Наразі діяльність фонду спрямована на допомогу фермерам технікою не лише для посівної кампанії і збору врожаю, а також і для обприскування культур та зберігання зерна. Зокрема, фонд надає фермерам мобільні сховища для зберігання врожаю, що дуже важливо для господарств, які втратили склади.

Перегляди: 1