Головна Економіка і аграрна політика Малі й середні фермери отримають доступ до кредитування

Малі й середні фермери отримають доступ до кредитування

Кабінет Міністрів прийняв Постанову «Про деякі питання надання державних гарантій на портфельній основі». Про це повідомляє «Про Агро Груп» з посиланням на інформацію Мінагрополітики.

«Сьогодні Уряд прийняв постанову, яка дає можливість малим та середнім фермерам господарювання отримувати доступ до кредитування, який для частини з них був обмежений через відсутність необхідного забезпечення. Держава частково гарантуватиме портфель кредитів для таких позик, що відкриває шлях для розвитку малим та середнім фермерським господарствам», – прокоментував міністр Роман Лещенко. 

Зазначається, що гарантії надаватимуться в межах визначених сум на відповідний бюджетний період на підставі рішень Уряду. Позика надаватиметься строком до 10 років, а гарантії від держави дозволяють суттєво знизити ставку по кредиту, який надає банк. Це не вплине на витрати з державного та місцевих бюджетів. 

Роман Лещенко підкреслив, що завдяки держгарантіям убезпечуються й банки, яким гарантується мінімізація кредитних ризиків через неповернення позичальниками коштів.

Перегляди: 1