Загальні обсяги виробництва курятини МХП в першому кварталі 2021 року знизились на 7% та склали 166,6 тис. тонн (І кв. 2020 р. -178,6 тис. тонн) внаслідок збільшення виробництва компанією маленької тушки. Про це йдеться у звіті агрохолдингу про результати операційної діяльності, повідомляє «ПроАгро Груп».
Загальний обсяг продажів курятини компанією знизився на 2% та склав 154,4 тис. тонн, здебільшого через зменшення продажів на внутрішньому ринку на 5% рік до року до 72,1 тис. тонн внаслідок скорочення продажів замороженої курятини.
Разом з тим, експорт курятини попри обмеження експорту, встановлені ЄС з грудня минулого року, залишився стабільно високим рік до року та склав 82,3 тис. тонн. Продажі до країн Близького сходу зросли на 73% у порівнянні з попереднім роком (головним чином завдяки збільшенню продажів до Саудівської Аравії).
В холдингу зазначили, що через складні ситуації на ринках, спричинені пташиним грипом, експорт маленької тушки МХП зріс у порівнянні з попереднім роком більш ніж у 3,5 рази, тоді як експорт філе зменшився більш ніж у 2 рази, а експорт курячої чверті зменшився на 25%.
За інформацією МХП, середня ціна на курятину в Україні у січні-березні п. р. зросла на 28% рік до року та склала 41,50 грн. за 1 кг (без ПДВ), що було спричинене зростанням цін на зерно/вартість кормів. При цьому експортна ціна знизилася на 13% рік до року до $1,26 за 1 кг (без ПДВ) внаслідок змішання низки ринкових факторів.