Головна Війна проти України Мільйон домогосподарств в Україні безкоштовно отримають насіння овочів

Мільйон домогосподарств в Україні безкоштовно отримають насіння овочів

Благодійна ініціатива BORSCH безкоштовно забезпечить насінням та розсадою овочів борщового набору понад 1 мільйон домогосподарств у громадах Чернігівської, Сумської, Полтавської, Київської, Харківської, Миколаївської, Дніпропетровської, Запорізької, Донецької областей.

Про це повідомили організатори проєкту, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на «Економічну правду».

За перші 10 днів ініціативи BORSCH уже зібрано 2,5 млн. гривень від фізичних осіб як в Україні, так і за кордоном, та отримано насіння на 1 млн. гривень від компаній-партнерів. У планах – до 23 квітня зібрати 1 млн. євро. Цієї суми вистачить на закупівлю 2,5 млн. пакетиків насіння.

«Ми закуповуємо насіння, доставляємо територіальним громадам, які в свою чергу передають його домогосподарствам. Найбільша потреба в цибулі, буряку та моркві. Насіннєва картопля в селах є в достатній кількості. Допомогу отримають українці, які мають в обробітку землю до 1 га», — зазначив ініціатор проєкту Алекс Ліссітса.

За його словами, на сьогодні, особливо в прикордонних областях, де була окупація, доходи більшості місцевих жителів залежатимуть від власної присадибної ділянки.

До реалізації благодійного проєкту долучились також компанії аграрного ринку України, які безкоштовно надають домогосподарствам засоби захисту рослин, добрива та допомагають з доставкою продукції до територіальних громад визначених областей.

Перегляди: 4