Головна Економіка і аграрна політика Мінагрополітики обіцяє спростити програму компенсації за покупку вітчизняного елеваторного обладнання

Мінагрополітики обіцяє спростити програму компенсації за покупку вітчизняного елеваторного обладнання

elevator ing

Програму державної компенсації 25% вартості при купівлі обладнання вітчизняного виробництва до 2022 року лібералізують, а сама процедура її оформлення буде спрощена.

Про це під час візиту в KMZ Industries повідомив міністр агрополітики Роман Лещенко, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на Elevatorist.com.

«Програма дійсно працює, у нас немає жодного клієнта, який по ній не отримав би гроші. Щорічно близько сотні наших клієнтів користуються цією програмою, і всі отримують компенсацію. Але є дві проблеми – це великий документообіг і маленький бюджет цієї держпідтримки», – зазначив співвласник KMZ Industries Даніїл Шуфані .

Роман Лещенко заявив, що міністерство працює над тим, щоб на галузь щороку виділяли 1% ВВП, адже саме сільгоспвиробництво формує 20% ВВП і половину валютної виручки країни, і частка ця продовжує зростати. Також документообіг програми компенсації будуть спрощувати і робити цифровим.

Зазначається, що розширити фінансування програми допоможе детінізація ринку землі, яка дасть можливість повернути в обіг близько 8 млн. га сільгоспугідь.

Перегляди: 2