Головна Економіка і аграрна політика Мінагрополітики рішуче засудило дії польських протестувальників

Мінагрополітики рішуче засудило дії польських протестувальників

Міністерство аграрної політики та продовольства України рішуче засуджує навмисне знищення українського зерна польськими протестувальниками на українсько-польському кордоні.

Про це йдеться в офіційній заяві міністерства, передає «ПроАгро Груп».

«Ми уважно спостерігаємо за ходом розслідування даного інциденту, очікуємо на швидке встановлення та покарання винних.  Ми розуміємо, коли  польські фермери відстоюють свої інтереси в цивілізований спосіб.  Але цей випадок знищення української пшениці не має нічого спільного з мирними протестами ані з юридичної, ані з моральної точки зору», – зазначили в Мінагрополітики.

В міністерстві підкреслили, що вже два роки повномасштабного вторгнення українські аграрії працюють під постійними ворожими обстрілами, зазнають величезних збитків. Вони здобувають це зерно надзвичайно важко і  часом ціною свого життя.

«Міністерство аграрної політики та продовольства запрошує польських фермерів до України пересвідчитися, в яких умовах зараз працюють українські аграрії. 4 мільйони малих фермерів в Україні готові поділитися своїм досвідом з польськими колегами», – зазначається в заяві.

Мінагрополітики висловило  щиру вдячність полякам, які допомагали і продовжують допомагати українському народу в цей важкий для нас час. Також в міністерстві висловили впевненість, що такі випадки не зможуть вплинути на нашу спільну боротьбу і на велику підтримку польського народу, яку ми відчуваємо протягом 2 років у війні проти російського загарбника.

Як повідомлялося, 11 лютого польські протестувальники зупинили поблизу ПП «Дорогуськ» три українськіх зерновози, зірвали пломби й за допомогою електроболгарки прорізали отвори в бортах причепів. Зерно з вантажівок  висипалося на дорогу, після чого водії розвернули авто в Україну.

Перегляди: 26