Головна Економіка і аграрна політика Мінекономіки працює над стратегією Експортно-кредитного агентства

Мінекономіки працює над стратегією Експортно-кредитного агентства

У Мінекономіки відбулась робоча нарада з членами наглядової ради та правління ПрАТ «Експортно-кредитне агентство» (ЕКА). Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію міністерства.

«Одним із пріоритетів роботи Мінекономіки є сприяння вітчизняному виробнику через всебічну підтримку у виході на зовнішні ринки з несировинною продукцією»,- зазначив на нараді заступник міністра Михайло Лев.

За його словами, очікування підприємців щодо  Експортно-кредитного агентства, зумовлені  положеннями  Закону України «Про забезпечення масштабної експансії експорту товарів (робіт, послуг) українського походження шляхом страхування, гарантування та здешевлення кредитування експорту», прийнятого 20 грудня 2016 року, на жаль, поки не виправдались.

Тому зараз міністерство прискорює роботу над затвердженням стратегії ЕКА, ініціює системну роботу з асоціаціями підприємців та експортерів, щоб почути їхні побажання.

Крім того, Мінекономіки працює над вдосконаленням нормативно-правової бази, зокрема, у частині розширення кількості товарних груп, що будуть забезпечені відповідною підтримкою з боку держави, запуском програми компенсації відсоткових  ставок за кредитами на операції ЗЕД, розробки нових продуктів підтримки несировинного експорту тощо.

«Діяльність Експортно-кредитного агентства має бути орієнтованою на кінцевого споживача – українського експортера. Основним критерієм ефективності такої діяльності вважаємо кількість експортерів несировинної продукції, яким ми допомогли вийти на зовнішні ринки», – зазначив Михайло Лев.

Перегляди: 1