Головна Економіка і аграрна політика Молодь заохочують здобувати фахову аграрну освіту

Молодь заохочують здобувати фахову аграрну освіту

143,9 тис. студентів навчаються в аграрних закладах України, з них – 79,4 тис. осіб на державному замовленні. Такі дані були озвучені під час  засідання Ради з питань аграрної освіти, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на повідомлення Міністерства аграрної політики та продовольства.

«Маючи повне взаєморозуміння й спільну мету із Міністерством освіти, ми націлені на усунення блокуючих факторів, підтримку профільної освіти та підвищення попиту серед абітурієнтів на навчання в агросекторі», – зазначив очільник Мінагро Роман Лещенко.

Своєю чергою, міністр освіти і науки Сергій Шкарлет зазначив, що нещодавно оприлюднено постанову Кабінету Міністрів України від 30.06.2021 № 708, якою затверджено обсяги державного замовлення на підготовку фахівців, наукових, науково-педагогічних та робітничих кадрів, підвищення кваліфікації та перепідготовку кадрів у 2021 році.

«Розвиток аграрної освіти є важливим чинником становлення аграрного сектору України, адже він є одним з найбільших роботодавців, що пропонує робочі місця для випускників усіх рівнів освіти. Забезпечення інноваційного розвитку цього сектору має важливе значення для збереження лідерської позиції України на світовому ринку як експортера продукції сільського господарства», – зазначив Сергій Шкарлет.

Раніше Кабінет Міністрів України постановою від 30.06.2021 № 708 збільшив обсяги державного замовлення на підготовку фахівців, наукових, науково-педагогічних та робітничих кадрів, підвищення кваліфікації та перепідготовку кадрів у 2021 році. Так, на аграрні спеціальності держзамовлення за освітньою програмою «магістр» було збільшене на 43,2% – до 4,1 тис. місць.  

Перегляди: 1