Головна Зберігання На Буковині реконструюють два елеватори для зберігання зерна

На Буковині реконструюють два елеватори для зберігання зерна

У Чернівецькій області реконструюють два елеватори, де зможуть зберігати понад 17 тисяч тонн зернових. Приміщення здадуть в експлуатацію цьогоріч.

Про це розповів начальник управління агропромислового розвитку ОВА Богдан Бойчук, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на «Суспільне. Новини».

Елеватори переоснащують у двох населених пунктах області. У одному підприємстві зможуть зберігати та переробляти 15 тис. тонн зернових. В іншому — понад 2 тис. тонн, при цьому наступного року підприємство планує збільшити обсяг одночасного зберіганя на понад тисячу тонн.

За словами Бойчука, за потреби тут зберігатимуть зерно з інших областей.

«Наразі вигідніше завозити перероблену продукцію, наприклад, борошно з інших областей. Якби це були центральні області, по логістиці перевезення це було б вигідніше, а оскільки ми прикордонна область, логістика та зберігання — це фінансові витрати», — каже Бойчук.

Загалом на Буковині можуть зберігати понад 450 тис. тонн зерна. Цьогоріч в області очікують врожай в межах 580-600 тис. тонн, однак великі холдинги вивозять свою продукцію в інші області.

Перегляди: 5