Головна Економіка і аграрна політика На Чернігівщині відстрілюють диких кабанів через спалах АЧС

На Чернігівщині відстрілюють диких кабанів через спалах АЧС

У пробах, взятих від дикого кабана, впольованого у мисливських угіддях ТОВ «Добрянкаінвестліс» Олександрівського лісництва, що в Ріпкинській громаді Чернігівського району, було виявлено вірус АЧС.

Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби у Чернігівській області.

У звязку з цим в лісництві були створені робочі групи, які щоденно обстежують території лісових та мисливських угідь з метою виявлення трупів тварин і тварин з невластивою поведінкою, про що негайно повідомляється територіальне управління Держпродспоживслужби, представники ДСНС і Державної екологічної служби для вжиття відповідних заходів. У зоні карантину встановлені попереджувальні таблички.

«Проводиться депопуляція диких свиней безпосередньо у вогнищі АЧС, зоні захисту (радіусом 3 км від епізоотичного вогнища) та зоні нагляду (радіусом 10 кілометрів). До останньої, зокрема, потрапили села Лавинь Ріпкинської та Залісся, Перерост і Черецьке Городнянської територіальних громад», – поінформували в обласному управлінні ДПСС.

На сьогоднішній день у вогнищі відстріляно 9 диких кабанів, туші яких спалено відповідно до Інструкції з профілактики і боротьби з африканською чумою свиней та  розробленого плану заходів.

Перегляди: 4