Головна Новини Ринок України На форумі ELEVATOR 2021 вперше представили безпілотні технології XAG

На форумі ELEVATOR 2021 вперше представили безпілотні технології XAG

Компанія DroneUA взяла участь у Grain Storage Forum Elevator 2021 – найбільшому заході на ринку зберігання, переробки, трейдингу й логістики зерна в Україні, який відбувся 25 травня в Event Hall Obolon у Києві.

У рамках форуму вперше для українських аграріїв було представлено безпілотні технології XAG – виробника агродронів №1 у світі. Учасники заходу особисто познайомилися з найпродуктивнішими дронами-обприскувачами XAG XP2020, ефективність яких уже неодноразово підтверджувалася під час роботи в полях.

Фурор серед аграріїв викликала практична демонстрація роботизованої машинки XAG R150, яка здатна не лише обприскувати дерева, а й косити та перевозити вантажі.

Справжнім сюрпризом для учасників заходу стало відеозвернення співзасновника компанії XAG Джастіна Гонга, який відкрив круглий стіл, присвячений впровадженню новітніх технологій зернового ринку.

«Ми вважаємо, що інноваційні технології можуть бути ключем до розв’язання проблем. У найближчому майбутньому повторювана й нудна робота перейде до сільськогосподарських роботів. Штучний інтелект допомагатиме фермерам приймати будь-які рішення. Клієнти та виробники будуть пов’язані цифровою інфраструктурою. Ми готові робити ці зміни та з нетерпінням чекаємо на те, щоб об‘єднатися з вами заради спільної місії», – висловив пан Гонг своє бачення щодо співпраці з представниками української агросфери.    

Також під час форуму DroneUA презентувала миттєвий сканер для аналізу ґрунту AgroCares, який дає змогу визначати родючість ґрунту безпосередньо на полі в режимі реального часу. Крім цього, було представлено технології ProGrunt – найсучаснішої лабораторії в Україні для аналізу ґрунту з результатами всього за 48 годин.

На форумі співзасновник DroneUA Валерій Яковенко обговорив з виконувачкою обов’язків міністра агрополітики у 2019 році  Ольгою Трофімцевою перспективи розвитку й поширення безпілотних технологій в українських господарствах. Пані Ольга зазначила, що саме дрони і є сучасним агро. Вони здатні вирішити ті виклики, які зараз стоять перед аграріями, а саме: забезпечення продовольчої безпеки в кліматично-адаптованому секторі з високим рівнем продуктивності й мінімальним впливом на довкілля.

Форум Elevator 2021 вкотре показав, що Україна йде в ногу з часом. Українські аграрії вже готові впроваджувати роботизовані інноваційні рішення XAG та DroneUA.

Перегляди: 2