Головна Економіка і аграрна політика На Харківщині зупинено торгівлю санкційними цукерками

На Харківщині зупинено торгівлю санкційними цукерками

На Харківщині виявлено чергові факти реалізації підсанкційних цукерок російського виробництва. Лише за останній місяць фахівцями головного управляння Держпродспоживслужби в області застосовано штрафів на загальну суму понад 100 тисяч гривень за продаж російських цукерок, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію ДПСС.

«Реалізація підсанкційних російських товарів заборонена в Україні й передбачає притягнення до відповідальності. Оскільки продукція завозиться на територію нашої країни незаконно, її безпечність не перевіряється. Отже, ризики несуть як ті, хто продає такі цукерки, так і ті, хто їх купує», – прокоментувала голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.

За результатами проведених заходів було знято з реалізації та заборонено (згідно наданих приписів) подальший обіг солодкого контрафакту.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів продовжив до 31 грудня 2022 року заборону на ввезення в Україну низки товарів російського АПК та продуктів харчування з Росії, в тому числі карамелі і цукерок з вмістом какао.

Перегляди: 6