Головна Війна проти України На Херсонщині через постійні обстріли рашистів аграрії втратили врожай

На Херсонщині через постійні обстріли рашистів аграрії втратили врожай

В деяких районах Херсонщини, на території яких ведуться активні бойові дії, рослинницькі сільгосппідприємства і приватні господарства цього року не лише втратили вирощений врожай зерна, але також не мали змоги посіяти озимі, повідомляє «ПроАгро Груп».

Так, за інформацією поліції Херсонської області, у Високопільському районі постійні обстріли з боку рашистів завадили господарській діяльності місцевих аграріїв.

«На території Високопільської територіальної громади через постійні обстріли армією рф селяни не зібрали і втратили врожай зернових цього року. Також зірвана посівна кампанія під врожай 2023 року на орендованих місцевими жителями земельних ділянках», – йдеться у дописі поліцейських у Facebook.

В прифронтових районах Херсонщини небезпечно не лише працювати на сільгоспугіддях, але й просто пересуватися.  Так, у смт Нововоронцовка на міні підірвався місцевий житель. Чоловік рухався по польовій дорозі на скутері та наїхав на міну, встановлену російськими окупантами. Нині потерпілий у лікарні.  А у лісосмузі поблизу с.Новопетрівка 44-річний чоловік наступив на розтяжку, встановлену військовими рф. З пораненнями ноги та грудної клітини потерпілий госпіталізований у лікарню.

Перегляди: 5