Головна Інші ринки На Херсонщині набула поширення схема повторної безоплатної приватизації сільгоспземлі

На Херсонщині набула поширення схема повторної безоплатної приватизації сільгоспземлі

На Херсонщині особливої популярності останнім часом набула схема повторної безоплатної приватизації сільгоспземель, з чим стикались вже у всіх районах області. Упродовж трьох останніх років правоохоронці виявили півтисячі подібних випадків. Йдеться про землі загальною вартістю понад 30 мільйонів гривень та площею понад 900 гектарів.

Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на «Голос України».

Власники, приховуючи відомості про те, що держава вже виділила їм ділянку для ведення особистого селянського господарства, повторно отримували ще одну. А дехто умудрявся проводити оборудку кілька разів. Після оформлення документів вони здебільшого продавали свої наділи. І це в той час, коли багатьом селянам земля так і не дісталась.

Лише торік прокурорами заявлено позови про повернення 400 гектарів приватизованої у такий спосіб землі. Так, у Кам’янець-Подільському районі на території колишніх Колодіївської та Староушицької сільських рад вилучено з чужого незаконного володіння понад 95 ділянок загальною площею 190 гектарів. Вони були не тільки неправомірно приватизовані, а й одразу продані двом киянам і внесені до статутного капіталу товариства, зареєстрованого в столиці. А водночас багато місцевих жителів так і не змогли скористатись своїм правом на безоплатне отримання землі у власність. Для них було одне пояснення — вільних наділів немає.

Перегляди: 1