Головна Новини Ринок України На Хмельниччині завершили сівбу ярих ранніх зернових культур

На Хмельниччині завершили сівбу ярих ранніх зернових культур

Через погодні умови цьогорічної весни, сільгосппідприємства Хмельниччини розпочали комплекс весняно-польових робіт із затримкою на 2 тижні до середньорічних строків. Зокрема сівба ранніх ярих культур була розпочата лише на початку квітня, передає «ПроАгро Груп». з посиланням на повідомлення Хмельницької ОДА.

Втім, за інформацією обласного департаменту розвитку промисловості та агропромислового комплексу, станом на 14 квітня сівба ранніх зернових культур – ярого ячменю, ярої пшениці, вівса і гороху – вже повністю завершена, вони посіяні на площі 85 тис. га.

Наразі аграрії області розпочали посів кормових культур соняшника (25 тис. га), цукрових буряків (7 тис. га). Всього ярі культури урожаю 2021 року займуть 850 тис. гектарів.

«Злагодженій роботі сприяє те, що агроформування заздалегідь придбали необхідні матеріально-технічні ресурси. Господарства повністю запаслися мінеральними добривами, забезпеченість засобами захисту рослин та пально-мастильними матеріалами становить понад 70%. Відремонтована і готова до роботи практично вся ґрунтообробна та посівна техніка», – зазначили в облдержадміністрації.

Перегляди: 1