Головна Економіка і аграрна політика На Кіровоградщині закликають аграріїв розбудовувати зрошувальні системи

На Кіровоградщині закликають аграріїв розбудовувати зрошувальні системи

Вигідною інвестицією в агропромисловий бізнес Кіровоградщини є встановлення зрошувальних систем. Особливо це актуально в умовах критичного землеробства, коли опадів є недостатньо і спостерігаються тривалі періоди посух.

Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з  посиланням на «Голос України».

«Минулорічні збитки від посухи в області чималі. Ми втратили більше мільйона тонн врожаю лише на зернових і зернобобових культурах. Водночас, маємо позитивний досвід зрошення сільськогосподарських земель у ФГ «Станіслав» та СФГ «Віталіна» у Кропивницькому районі, ТОВ «Зерновик» у Новоукраїнському районі, СТ «Росинка», ТОВ «УкрАгроКом» і ПП Андрійчук В. В. у Олександрійському районі, ФГ «Олени» в Голованівському районі. Загалом в області налічується 125 зрошувальних систем, із них 18 — державні, 107 — внутрішньогосподарські», – розповіла директор департаменту агропромислового розвитку Кіровоградської ОДА Марія Чорна.

Втдання зазначає, що цього року для аграріїв запроваджена державна програма розвитку зрошення, яка передбачає компенсацію 25 відсотків вартості облаштування систем краплинного зрошення і стільки ж вартості дощувальної техніки як українського, так і імпортного виробництва.

В агродемартаменті запевнили, що  сприятимуть сільгоспвиробникам Черкащини в отриманні такої підтримки.

Перегляди: 1