Головна Новини Ринок України На Одещині громаді повернули зрошувальну систему вартістю 50 млн. гривень

На Одещині громаді повернули зрошувальну систему вартістю 50 млн. гривень

За втручання Ізмаїльської окружної прокуратури Кілійській міській об’єднаній територіальній громаді повернуто майновий комплекс внутрішньогосподарської зрошувальної системи площею 3317 га вартістю майже 50 млн. гривень.

Про це повідомляє «ПроАгро Груп». з посиланням на інформацію Одеської обласної прокуратури.

Зазначається, що Господарський суд Одеської області підтримав доводи прокуратури та задовольнив позов щодо усунення перешкод у здійсненні права користування та розпорядження майновим комплексом та повернення майна власнику – Кілійській міській ОТГ.

«Прокурорами доведено у суді, що незважаючи на закінчення терміну дії договору про безоплатну строкову оренду ще у 2014 році, суб’єкт господарювання до управління Кілійської міської ради не передав внутрішньогосподарську зрошувальну рисову систему. При цьому підприємство намагалось зареєструвати право власності за собою, незважаючи на те, що вказане майно перебуває на балансі територіальної громади», – інформували в прокуратурі.

Наразі рішення суду фактично виконано та за актом приймання-передачі від 15.02.2022 усунуто перешкоди у здійсненні Кілійською міською радою права користування та розпорядження Кілійською рисовою зрошувальною системою.

Перегляди: 5