Головна Новини Новини компаній На полях «Контінентал» триває друга хвиля жнив

На полях «Контінентал» триває друга хвиля жнив

У «Контінентал Фармерз Груп» сезон осінніх польових робіт у розпалі. Триває збирання врожаю сільськогосподарських культур пізньої групи, повідомила «ПроАгро Груп» прес-служба компанії.

Зокрема, вже завершено обмолот соняшнику із загальної площі 13 тис. га. Хоч високі температури в період цвітіння дещо знизили очікуваний потенціал культури в окремих регіонах, у «Контінентал» все ж відзначають хороші якісні показники зібраного соняшнику, його високу олійність — понад 50%, та врожайність вище планової.

Основні зусилля в агрохолдингу зараз спрямовані на обмолот сої, яку цьогоріч виростили на площі 46,5 тис. га. На збиранні культури задіюють як власну, так і найману техніку.

 «З обмолотом кукурудзи ми стартували тільки на кількох масивах, де вологість вже відповідає базовому рівню. Таке пришвидшене дозрівання культури спричинив спекотний і сухий серпень. Однак на більшості полів інтенсивний збір кукурудзи ми плануємо починати у другій половині жовтня. Загалом маємо до обмолоту 28,5 тис. га культури», —прокоментував  хід осінніх польових робіт операційний директор «Контінентал» Костянтин Шитюк.

За його словами, жовтень буде найбільш напруженим періодом у збиральній кампанії. Погодні умови на початку місяця значною мірою визначатимуть, наскільки успішно вдасться завершити сезон жнив. В компанії впевнені у професійності команди та належно підготували потужності до пікових навантажень. Тож розраховують  завершити основні польові роботи в заплановані терміни і мають оптимістичні прогнози щодо врожайності культур.

Водночас на полях «Контінентал» триває також збір цукрового буряку і картоплі, які в цьому сезоні займають у структурі холдингу 3,2 тис. га й 1,8 тис. га, відповідно. По обох культурах аграрії отримують гарні проміжні результати, сприятливі погодні умови забезпечують достатню вологість ґрунту для якісного збирання з мінімальними пошкодженнями.

Перегляди: 2