Головна Економіка і аграрна політика На приватизацію виставлено Одеський завод шампанських вин

На приватизацію виставлено Одеський завод шампанських вин

Фонд державного майна України виставив на приватизацію виставлено Одеський завод шампанських вин – одне з найстаріших підприємств вітчизняної виноробної галузі. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на допис на сторінці ФДМУ у Facebook.

«Саме тут у 1899 році почалася історія виробництва ігристого вина в Україні. Завод тоді зводили з просторими погребами для витримки 2 мільйонів пляшок вина, виробничим корпусом, допоміжними приміщеннями і красивою мурованою аркою, яка до сьогодні прикрашає в’їзд на територію заводу», – зазначили у фонді держмайна.

У дописі підкреслюється, що продукція підприємства чимало разів здобувала нагороди на національних і міжнародних конкурсах, першу – у далекому 1904 році. Проте, декілька разів виробництво вина на Одеському заводу доводилося припиняти, востаннє це трапилося у 2018 році. До того ж, ще 30 років тому потужності підприємства були передані в оренду – відтоді держава не займається виробництвом одеського ігристого.

Наразі розпочато пошук нового інвестора для Одеського заводу шампанських вин! Аукціон з приватизації цього об’єкта має відбутися 1 лютого 2022 року, а його стартова ціна складає 87,4 млн. грн. Одна з умов приватизації – забезпечити збереження видів діяльності з виробництва виноградних вин.

Перегляди: 4