Головна Війна проти України На росії заявили, що ще не визначилися щодо продовження «зернової угоди»

На росії заявили, що ще не визначилися щодо продовження «зернової угоди»

На росії заявили, що кремль ще не ухвалив остаточного рішення щодо продовження «зернової угоди», хоча раніше мзс неодноразово заявляло про відсутність підстав для цього.

При цьому ООН наголошує на необхідності продовження дії «зернової угоди» після 17 липня, передає повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на ZN,UA.

«Ви знаєте, що рішення офіційно ми не оголошували. Ми повідовимо про нього своєчасно, поки ще є час. Також поки ще залишається час для того, щоб виконати ту частину домовленостей, які стосуються нашої країни», – заявив прессекретар президента рф дмітрій пєсков 5 липня, відповідаючи на запитання щодо долі «зернової угоди».

Згідно з Чорноморською зерновою ініціативою, росія гарантувала безпеку суден з зерном, що прямують до українських портів та з них через підконтрольні їй води.

Раніше міністр інфраструктури Олександр Кубраков зазначив, що Україна поки не оптимістично налаштована щодо продовження «зернової угоди». Своєю чергою високопосадовця ООН з питань торгівлі Ребекка Грінспан заявила, що може особисто поїхати до москви, щоб зустрітися з офіційними особами до закінчення терміну дії угоди.

Перегляди: 4