Головна Новини Ринок України На ринку визріває дефіцит сільськогосподарської техніки

На ринку визріває дефіцит сільськогосподарської техніки

Слідом за ростом цін на енергоносії та сировину з-за кордону почали надходити тривожні чутки про неможливість купити трактор, комбайн чи сівалку. Навіть попередньо замовлені одиниці нібито не будуть поставлені у відведені терміни і замовлення просто скасовують або відкладають на невизначений час.

Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на Kurkul.com.

Підтвердження цієї інформації отримане як від компаній-дистриб’юторів техніки в Україні, так і з закордонних ЗМІ. Зокрема у виданні farm-connexion.com повідомили про зупинку роботи окремих заводів промислової групи CNH у Європі. Цьому концерну належать торгові марки сільгосптехніки Case IH, New Holland та Steyr.

І це лише початок. За даними опитування, проведеного CEMA (організація, що представляє європейських виробників сільгоспмашин), 40% опитаних виробників очікують зупинки заводів вже у найближчі 6 місяців. 

Дефіцит сільгосптехніки має серед інших таки причини як нестача мікрочипів та зростання попиту на них, зростання попиту у світі на трактори й іншу сільгосптехніку, а також подорожчання металу.

Перегляди: 2