Головна Новини Ринок України На сходах озимих поширюються фітопатогенні враження рослин

На сходах озимих поширюються фітопатогенні враження рослин

За наявної достатньої кількості вологи на фоні помірних температур повітря повсюди у посівах озимих зернових культур спостерігається розвиток фітопатогенів. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на дані моніторингу фітосанітарного стану рослин за 22 квітня 2021 року, опубліковані на сайті Держпродспоживслужби.

Зазначається, що у фазі весняного кущіння рослин фітосанітарне значення мають борошниста роса, септоріоз, гельмінтоспоріоз, червоно-бура, інші плямистості, бура листкова іржа, кореневі гнилі та  ринхоспоріоз, якими охоплено 3-35% площ, уражено 3-8 в осередках Київської, Львівської, Полтавської областей до 11-16% рослин (борошниста роса, септоріоз). Прояв вищезазначених хвороб спостерігається на нижньому ярусі листя, що являється осіннім запасом інфекції.

В ДПСС наголошують, що рішення щодо оздоровлення озимих колосових культур фунгіцидами варто приймати після обстеження посівів диференційовано щодо кожного поля окремо. Вибір препаратів здійснюється з огляду на спектр їх захисної дії та домінуючу хворобу.

Перегляди: 1