Головна Зберігання На Сумщині і Прикарпатті загорілися зерносушарки з соняшником

На Сумщині і Прикарпатті загорілися зерносушарки з соняшником

Учора відразу на двох елеваторах в різних кінцях України – спочатку на і Сумщині, потім на Прикарпатті – на підприємствах зі зберігання зерна загорілися сушарки, завантажені соняшником. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію обласних управлінь ДСНС.

Так, в середу, 5 жовтня, ближче до вечора сталася масштабна пожежа на елеваторі у Конотопському районі Сумської області – зайнялася зерносушарка з соняшником на території місцевого агропідприємства. Повідомлення про це до пожежної служби надійшло о 18:09.

«Встановлено, що горіння відбувалося в зерносушарці висотою 17 метрів. Була загроза розповсюдження пожежі на розташований поруч накопичувальний бункер. О 20:40 загоряння було локалізовано. О  05:55, використавши близько 120 т води, пожежу ліквідували», – поінформували надзвичайними.

Сушарка на Сумщині ще горіла, коли об 23:04 надійшло повідомлення про пожежу на елеваторі в м. Рогатин Івано-Франківської області.

«По прибуттю до місця виклику розвідкою було встановлено, що горить насіння у верхній частині сушки елеватора. Локалізували пожежу о 03:54, а о 06:47 —ліквідували. Завдяки професійним діям рятувальників на місці події було врятовано 75 тонн соняшника», – звітували в ДСНС.

З добрих новин – в обох випадках пожежі на сушарках люди не постраждали.

Перегляди: 5