Головна Новини Ринок України На Вінниччині завершили весняну посівну сільськогосподарських культур

На Вінниччині завершили весняну посівну сільськогосподарських культур

За оперативною інформацією, посів ярих сільськогосподарських культур на Вінниччині  поведений на  площі понад 1,1 млн.га, що відповідає рівню минулого року. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію обласної держадміністрації.

Яру  пшеницю в області посіяно на площі 10,9 тис. га, ярий ячмінь – на  65,1 тис. га, овес – на 1 тис. га, горох – на  5 тис. га , кукурудзу на зерно – на 426,8 тис. га, гречку – 6,9 тис. га, просо – на 2,8 тис. га,  цукрові буряки – на  49 тис. га, соняшник – на  305,4 тис. га, сою – на 109,3 тис. га.

Наразі сільгоспвиробники області проводять догляд за посівами озимих та ярих сільськогосподарських культур.

Зазначається, що агрометеорологічні умови третьої декади травня були задовільними для вегетації сільськогосподарських культур. Темпи фазового розвитку рослин дещо збільшилися порівняно з попередньою декадою. На переважній частині території області, де пройшли ефективні дощі в останні дні декади, зволоження верхніх шарів і достатній температурний режим були сприятливими для проростання та появи сходів теплолюбних культур, росту та розвитку озимих та ранніх ярих сільськогосподарських культур.

Перегляди: 1