Головна Новини Ринок України На Волині стартували жнива ранніх зернових

На Волині стартували жнива ранніх зернових

У Волинській області підприємства почали збір ранніх зернових, зокрема озимого ячменю.

Про це повідомила прес-служба управління агропромислового розвитку Волинської ОДА, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на Latifundist.com.

Начальник управління агропромислового розвитку області Юрій Горбенко розповів, що в поточному році, згідно з оперативними даними, до збирання підлягає 421 тис. га сільськогосподарських культур, з них 302 тис. га зернових, 38 тис. га сої, 31 тис. га соняшнику й 50,5 тис. га ріпаку.

Ранні зернові культури на Волині в цьому році займають площу 269 тис. га, в тому числі озимий ячмінь – 6,9 тис. га, пшениця – 171,1 тис. га, озиме жито – 22 тис. га, ярий ячмінь – 29 тис. га, овес – 35 тис. га, горох – 5 тис. га. Крім того, кукурудза на зерно займає 30 тис. га, гречка – 2 тис. га, просо – 1 тис. га.

Повідомляється, що у збиральній кампанії буде задіяно 3057 зернозбиральних комбайнів, в тому числі 537 одиниць –  в сільськогосподарських підприємствах і 2520 одиниць –  в господарствах населення. Розрахункове середнє навантаження на зернозбиральний комбайн становитиме 99 га, в тому числі в сільськогосподарських підприємствах –  256 га, в господарствах населення –  65 га.

«Наявна кількість техніки у великотоварних господарствах при наявності сприятливих погодних умов дозволить виконати намічений комплекс збиральних робіт в оптимальні терміни, протягом 12-14 днів», – розповів Юрій Горбенко.

Він підкреслив, що, враховуючи специфічність нинішніх погодних умов, в тому числі рясні опади в період дозрівання ранніх зернових і зернобобових культур та високу ймовірність збереження такої ситуації в період збиральних робіт, надзвичайно гостро стоїть питання забезпечення безперебійної роботи зерносушильних комплексів з метою доведення майбутнього врожаю до кондиційних показників. Загальнообласна потужність наявних зерносушильних комплексів становить близько 25 тис. тонн на добу.

Перегляди: 1