Головна Новини Земельне питання Найдорожче землю сільгосппризначення купували на Закарпатті

Найдорожче землю сільгосппризначення купували на Закарпатті

Згідно з першими операціями купівлі-продажу сільськогосподарської землі після зняття мораторію, середня ціна ділянок, що перебувають у власності  або оренді, наразі становить 25 930 грн./га.

Як повідомляє «ПроАгро Груп», про це йдеться в спільному проєкті Zemelka.ua та AgroPolit.com за підтримки нового земельного агентства Volodar «Ринок землі в Україні. Карта земельних угод і цін на землю з 1 липня 2021 року» .

Так, найвища ціна зафіксована на Закарпатті (48 962 грн./га), у Київській (45 324 грн./га) й Одеській (38 763 грн./га) областях.

Найнижча ціна на землю – на Вінниччині(15 926 грн./га) і Миколаївщині (16 927 грн./га).

Аналітики проводитимуть щотижня власне дослідження даних Земельного моніторингу Госгеокадастра про ціну відчужених земельних ділянок сільськогосподарського призначення, які перебувають у власності. У розрахунок братимуться тільки дані земельних угодах по ділянках понад 1 га і тих, ціна яких за гектар буде не менше 12 тис. грн. і не перевищуватиме 80 тис. грн.

Станом на 15 липня за кількістю здійснених операцій продовжують лідирувати Полтавська (103), Київська (102) та Вінницька області (82).

Перегляди: 1