Головна Новини Ринок України Найрентабельнішою культурою для херсонських садівників є черешня

Найрентабельнішою культурою для херсонських садівників є черешня

У садівничому господарстві «Енограй» у Херсонській області, яке відновило вирощування фруктів після деокупації, найрентабельнішою культурою назвали черешню. За ним слідує персик та пізня крупноплідна слива.

Про це розповів головний агроном господарства Віталій Крупа, передає «ПроАгро Груп»  з посиланням на «Садівництво по-українськи».

Господарство ввело у виробництво гідрокулер для черешні, який допомагає подовжити якісне зберігання черешні у холодильнику на 10-15 діб. Також компанія придбала сортувальну лінію для черешні, але ще не встановила, тому що будівля, у якій вона мала працювати, зруйнована окупантами.

«Зараз лінія знаходиться на зберіганні у Київській області, – розповідає Крупа. – Тож сортуємо та пакуємо черешню вручну, благо у нас вона йде майже однакового розміру – двох калібрів 26 мм або 28 мм».

Головну ставку «Енограй», який вирощує переважно кісточкові культури та яблука, робить на черешню. 

«Вона на сьогодні – найрентабельніша культура у садівництві, – пояснює Віталій Крупа. – Далі йдуть персик, ну і, звичайно, слива. На решту фруктів ми особливо не ставимо, бо там дуже малі площі».

Перегляди: 199