Головна Агрометеорологія Наприкінці травня погодні умови для вегетації сільгоспкультур були задовільними

Наприкінці травня погодні умови для вегетації сільгоспкультур були задовільними

Протягом третьої декади травня утримувалася нестійка за температурним режимом  погода з опадами у вигляді дощу з грозами, місцями зливового характеру.  Середня температура повітря на більшій частині території країни була на 1,2-3,1 градуса нижчою за норму і становила 12,0-17,3 градуса тепла, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію НААН України.

Протягом останнього місяця умови для подальшого розвитку сільськогосподарських культур склалися задовільно. Дощі, що пройшли, утримували вологозабезпеченість на доброму і достатньому рівнях для їх нормального розвитку.

За даними науково-дослідних установ НААН на більшості території країни  посіви озимих та ярих сільськогосподарських культур перебувають у доброму та задовільному стані.

Внаслідок частих опадів ускладнюється фітосанітарний стан на посівах зернових колосових культур. Виникає гостра потреба у захисті рослин проти борошнистої роси, септоріозу, бурої листкової іржі, тощо.За теплої вологої погоди потреба  в обробленні посівів проти хвороб листя може виникати і пізніше – до кінця цвітіння.

Перегляди: 1