Головна Логістика «НІБУЛОН» спустив на воду нове модернізоване судно

«НІБУЛОН» спустив на воду нове модернізоване судно

На суднобудівному заводі «НІБУЛОН» відбувся спуск першого несамохідного судна модернізованого проєкту В5000М. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію компанії.

Зазначається, що фахівці удосконалили судна нового проєкту відповідно до досвіду експлуатації флоту на українських річках, а також на основі досвіду судноплавства Америки і Європи.

«Оптимізована конструкція нового судна покращує його прохідність та маневровість, а суттєва вантажомісткість – 5000 тонн – дозволяє ефективно нарощувати обсяги транспортованого збіжжя та експортні показники компанії. Відповідно, із введенням в експлуатацію подібних суден флот «НІБУЛОНа» здатен оперативно доставляти більші суднові партії вантажів із перевантажувальних терміналів компанії на річках та в м. Миколаєві на зовнішній рейд і, як наслідок, наростити обсяги річкових перевезень та перевалки», – інформували в компанії.

За технічними характеристиками судно проєкту В5000М має довжину 101 метр та ширину 17 метрів, осадку 3,75 метра, 2 трюми загальною місткістю 7000 куб. метрів та вантажомісткістю 5000 тонн. Район плавання судна змішаний – річка-море.

Лише за один рейс каравану із двох таких стометрових суден по силах перевозити до 10 тис. тонн збіжжя, що дорівнює одночасному руху автомобільними шляхами 416 вантажівок.

Перегляди: 1