Головна Новини Ринок України USAID АГРО допомагає відновити зрошення на Харківщині

USAID АГРО допомагає відновити зрошення на Харківщині

В Україні активно триває процес формування організацій водокористувачів. У межах зрошувальних систем уже зареєстровано 40 організацій водокористувачів, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Мінагрополітики.

Допомагає організаціям водокористувачів відновити зрошення Програма USAID АГРО, зокрема на Харківщині, де через повномасштабну війну, розв’язану рф, агровиробники зазнають великих збитків. За оцінками експертів, сума їхніх втрат перевищила 18 млрд грн. Проте незламні аграрії продовжують працювати, забезпечуючи продовольчу безпеку країни.

Щоб допомогти відновити аграрний потенціал Харківської області, Програма USAID АГРО розпочала реалізацію проєкту з модернізації Балаклійської зрошувальної системи. У межах цього проєкту організація водокористувачів «Довгалівська» отримала 700 метрів поліетиленових водопровідних труб для заміни застарілого зрошувального трубопроводу.

Це дозволить підключити додаткову фронтальну дощувальну машину з площею зрошення понад 47 га. Завдяки таким змінам на полях, які обслуговує організація, очікується збільшення врожайності соняшнику майже на 85 тонн.

Наступним етапом стане встановлення двох систем краплинного зрошення та чотирьох дощувальних машин. У результаті проєкту з модернізації меліоративних об’єктів Балаклійської зрошувальної системи ОВК «Довгалівська» зможе розширити площу поливу з 300 га, які було полито в 2023 році, до 500 га.

Реалізація цього проєкту — важливий крок на шляху до відновлення аграрного потенціалу Харківщини та сталого розвитку сільського господарства.

Перегляди: 0