Одеський регіон наразі готує і буде впроваджувати стратегію продовольчого розвитку регіону до 2027 року.
Про це розповів голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на AgroPolit.com.
Він наголосив, що продовольча стратегія регіону розрахована до 2027 року і складається із двох ключових напрямків.
Перший напрямок – розвиток зрошення.
«Проблема зрошування. Посуха довела до того, що південь Одеської област,і за висновками науковців, перетворився у напівпустелю. Мені приємно, що уряд і новий міністр ставить це питання як пріоритет», – зазначив Гриневецький.
Другий напрямок — переробка овочів та фруктів.
«На Одещині немає сучасних холодильних установок. Це треба виправити. За кількості цукру і корисних речовин наші овочі та фрукти значно кращі. Потрібно наростити обсяги по їх зберіганню в регіоні», – пояснив він.