Головна Економіка і аграрна політика Одна з країн-сусідів відмовилася погоджувати механізм погодження експорту

Одна з країн-сусідів відмовилася погоджувати механізм погодження експорту

Україна готує з Румунією та Болгарією документи щодо запровадження механізму верифікації та погодження 4-х груп українського аграрного експорту.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Кабінету міністрів, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на «Урядовий портал».

«Ці країни не порушували торговельних правил Євросоюзу та Угоду про асоціацію і не вводили односторонні обмеження. Дякую за це, Україна надзвичайно цінує відповідальне партнерство», — зазначив Денис Шмигаль.

Глава уряду підкреслив, що зазначений механізм верифікації та авторизації експорту підтримала Європейська комісія, і завтра, 28 вересня, відбудеться зустріч координаційної платформи з питань експорту і транзиту, на якій планується фіналізувати представлені пропозиції.

«4 країни опрацювали український план, висловили свої конструктивні зауваження і пропозиції та готові до обговорення. І лише одна держава — проти. На жаль… У нас немає цьому ані логічного, ані економічного пояснення», — зауважив прем’єр-міністр.

Перегляди: 3