Головна Війна проти України Окупанти вивезли з Луганщини 15 тис. тонн соняшника й 10 тис. тонн...

Окупанти вивезли з Луганщини 15 тис. тонн соняшника й 10 тис. тонн зерна

За два останні роки держава вклала у розвиток аграрного бізнесу Луганської області 320 млн. гривень капітальних інвестицій. Про це на сторінці Луганської ОДА у Facebook написав начальник військової адміністрації області Сергій Гайдай, передає «ПроАгро Груп».

Він зазначив, що за ці кошти, зокрема  було побудовано надсучасний елеватор із власною залізничною колією у Рубіжному, де одночасно зберігалось 30 тис. тонн зерна. Був запущений перший в області міні-завод із переробки молока замкнутого циклу. Три підприємства почали розвивати племінну справу.

«Асвабадітєлі» підірвали цей елеватор, захопили майно більшості агропідприємств та крадуть наше зерно. Для переправлення до росії 650 тонн зерна зі Старобільська навіть залізницю швидкоруч зорганізували», – повідомив Сергій Гайдай.

Загалом зі зерносховищ області рашисти вивезли 15 тис. тонн соняшника та 10 тис. тонн зерна.

«Одночасно «народна влада» заготовляє зерно під майбутню посівну, пропонуючи аграріям «сприятливі умови закупівель» – по 8 тис. російських рублів, тоді як Україна платила по 8,6 тис. гривень за тону продукції. Фактично виробникам заплатять лише 30 % вартості зерна та ще й у рублях! Фахівці розуміють, що за ці кошти провести посівну кампанію під врожай 2023 року неможливо», – зауважив начальник ОВА.

За його словами, 10 агропідприємств встигли, хоча і не повністю, врятувати свої активи і, скориставшись державною програмою релокації господарств, розгортають виробництво на безпечних територіях України.

Перегляди: 1