Головна Зберігання «Ольгопіль» нарощує технопарк і збільшує елеваторні потужності

«Ольгопіль» нарощує технопарк і збільшує елеваторні потужності

СТОВ «Агрофірма «Ольгопіль» (Вінницька обл.) інвестує в нарощення матеріально-технічної бази, збільшення елеваторних потужностей і перехід на відновлювальні джерела енергії.

Про це розповів засновник і керівник підприємства Павло Каленич, передає «ПроАго Груп» з посиланням на AgroTimes.

Так, у 2020 році встановила сонячну електростанцію, завдяки чому всі об’єкти насіннєвого комплексу господарства забезпечено власною електроенергією. Торік агрофірма додала ще два 6-тисячних силоси, таким чином збільшивши потужність елеватора для одночасного зберігання до 34 тис. тонн. Крім того, господарство має в розпорядженні складські приміщення без механізації, розраховані на 10–12 тис. тонн.

У 2021 році господарство ввело в експлуатацію зерносушарку Bonfanti, яку встановили на базі ФГ «Роксана-К» (структурний підрозділ). Поруч із нею звели складське приміщення місткістю до 10 тис. тонн зерна.

Питання оновлення технопарку тримає на особистому контролі головний інженер агрофірми Володимир Халус.

«Щороку після завершення сезону головний інженер агрофірми здійснює моніторинг техпарку. Що це дає? По-перше, ми знаємо, які агрегати потребують поточного чи капітального ремонту По-друге, розуміємо слабкі місця і можемо запобігти зношенню конкретних деталей чи техніки. По-третє, це ведення обліку й оновлення технопарку», – розповів він.

Перегляди: 7